Cum va puteti feri de hotii de pe internet. Evita sa iti goleasca altii cardul

Written by Laurentiu Matache

June 15, 2020

Cum va puteti feri de hotii de pe internet. Evita sa iti goleasca altii cardul.

Cred ca avem fiecare cel putin un prieten care a fost victima celor care fura datele cardurilor si ulterior au retras toata suma din cont. In putine cazuri se sesizeaza banca atunci cand se realizeaza activitatii suspecte pe conturi. Din acest motiv mai bine ne pazim singuri spatele atunci cand facem plati online.

Nu o sa gasim niciodata un iPhone la 100 lei sau chiar la 1.000 de lei.

Primul lucru pe care trebuie sa il avem in vedere este link-ul de plata. Daca website-ul nu este semnalizat ca fiind unul sigur, nu faceti plati. Va puteti uita la acel lacatel de langa bara unde apare adresa URL. El trebuie sa fie inchis pentru orice link care implica introducerea de date personale sau bancare.

Atunci cand primim un link de plata pe email pe care nu l-am solicitat, pur si simplu nu il accesam. Odata cu accesarea lui putem descarca software malitios care ne poate fura datele cardului stocate in browser fara sa facem nici o plata.

Pe internet sunt foarte multe reclame, site-uri care ne promit produse la preturi foarte accesibile. Verificam intotdeauna cine este retailerul. Nu o sa gasim niciodata un iPhone la 100 lei sau chiar la 1.000 de lei.

In ultima perioada au fost tantative de frauda in numele unor brand-uri care va invita la un sondaj si va rasplatesc cu un iPhone la 9.90. Tot ce trebuie sa faceti ca sa ridicati premiu e sa achitati online modica suma. Ei bine odata introduse datele cardului nu va disparea doar suma de 9.90 ci toata suma de pe cont.

Un sfat personal este sa nu salvati datele cardului pe nici un site fie el si emag.ro, pentru ca ingeniozitatea hackerilor nu are limite si pot sa fure bazele de date si implicit si datele voastre. S-a dovedit ca nici cele mai puternice servere nu au rezistat atacurilor cibernetice.

Chiar daca trebuie sa platiti cateva sute de lei pe an. Probabil 200 pentru un program antivirus nu ezitati sa faceti asta. Va salveaza de atacurile de tip malware sau phising si va semnalizeaza automat site-urile periculoase.

Cei de la Revolut au lansat cardurile de unica folosinta si nu e rau sa le utilizati atunci cand faceti o plata online. De pe ele se pot face plati o singura data. Daca aveti un card bancar VISA cel mai bine il inrolati in 3D Secure si sa aveti activata optiunea de autentificare si prin folosirea telefonului mobil.

Atunci cand facem o plata si o consideram suspecta sa luam rapid legatura cu banca. Bani sunt blocati si nu retrasi astfel evitam pierderea lor.

Articole Asemanatoare

Unboxing și primele impresii – LG Velvet

Sunt ceva ani de când nu am mai testat un telefon de la LG, deci am zis că este o ocazie bună să văd ce telefoane mai produce această companie în 2020

Vrei televizor ?

Consumul de Netflix, HBO GO, Amazon Prime au adus televizorul intr-o noua era.

Review Camera Oppo Reno 3 Pro 5G

După cam 3 săptămâni de teste cu Oppo Reno 3 Pro 5G, prin programul Orange Smartphone Tester a venit rândul să vorbim despre camera foto sau mai bine zis, pachetul foto al acestui telefon.

Cum instalezi noul iOS 14 pe iPhone-ul tau

IOS 14 reprezinta din punctul de vedere al celor de la Apple cea mai mare schimbare pe care au adus-o celebrului sistem de operare cu care functioneaza iPhone.

0 Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te

Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.

Follow

Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale. 

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul