Review Camera Oppo Reno 3 Pro 5G

Written by Alex Barbu

June 27, 2020

Review Cameră – Oppo Reno 3 Pro 5G.

După cam 3 săptămâni de teste cu Oppo Reno 3 Pro 5G, prin programul Orange Smartphone Tester a venit rândul să vorbim despre camera foto sau mai bine zis, pachetul foto al acestui telefon.

Am vorbit în alt articol despre unboxing și prima impresie pe care am avut-o despre acest telefon primit de la Orange și urmează să vă mai prezint și un review detaliat.

Vorbind de pachetul foto, pe partea din spate sunt 4 senzori. Senzorii sunt încadrați într-un dreptunghi cu colțuri rotunjite, ce iese din carcasă cu cam 1 mm. Deși aduce un dezavantaj în momentul în care pui telefonul pe masa, fără husă (nu prea stă în echilibru), design-ul este unul foarte plăcut.

Ordonați pe spate, senzorii au: 48 MP, cu f/1.7, acesta fiind un senzor wide; 8 MP, cu f/2.2, acesta fiind senzorul ultrawide; 13 MP, accesta fiind senzorul telefoto, capabil de zoom optic 2x și încă un senzor de 2 MP, alb-negru.

Și pentru că pe lângă cuvinte e nevoie de și fapte, am atașat mai sus o galerie de poze realizate cu acest telefon, acestea fiind doar o selecție din cele aproape 300 pe care le-am realizat în cele 3 săptămâni de teste.

Modurile de fotografie

În ordine, module în care poți fotografia cu Oppo Reno 3 Pro 5G sunt: Mod Noapte, Videoclip, Fotografiere, Mod Portret, și mai multe, unde găsești Pro, Panorama, Interval de timp, Ralanti (sau filmare cu încetinitorul), Autocolant și chiar Google Lens.

Am încercat modurile, dar în mare parte am fotografiat în modul normal și modul Pro. M-am jucat și cu zoom-ul, și cu pozele wide, dar și cu cele macro. 

Zoom optic 2X, Zoom maxim 20X

Deși spuneam mai devreme că zoom-ul optic este de 2x, poți merge în zoom maxim, digital, de până la 20X, ceea ce nu e chiar mult, dar nici puțin. Pe partea de zoom nu e nimic wow, dar dacă vrei să faci un portret camerele se aliniază și în poză, nu doar pe carcasă, pentru a capta o imagine bună, cu effect bokeh bun. La portrete nimic de comentat.

Camera wide

Camera wide sau mai bine zis, cea ultrawide face poze bune. Îmi place că pozele nu își pierd din claritate când faci poze cu aceasă camera.

Macro

Ei bine, pe partea de fotografie macro, sau fotografie de aproape, Oppo Reno 3 Pro 5G se descurcă foarte bine.
Am experimentat cu acest mod pe diferite plante, flori, ba chiar am putut surprinde și câteva albine în zbor. Modul macro pot zice că mi-a plăcut destul de mult, fiind un punct forte privind pachetul de camere de pe acest telefon, din punctul meu de vedere.

Inteligența Artificială

În modul fotografie, o să vezi deseori în partea de sus scena pe care o surprinzi, pentru că telefonul recunoaște ceea ce vrei să pozezi și te ajută corectând puțin culorile sau contrastul, pentru a scoate în evidență detalii sau forme. Inteligența artificială nu m-a deranjat deloc.

Modul filmare

Dacă vorbim de filmare, poți filma până la rezoluție 4K, cu 30 de cadre pe secundă, dar nu am fost prea impresionat. E clar că poți filma foarte bine și clar cu telefonul, dar nu cred că o să ți-l cumperi pentru vlog.

Camera frontală

La camera frontală Oppo Reno 3 Pro 5G are un singur senzor, de 32 MP, un senzor wide, cu f/2.4, care face selfie-uri bune. Filmează până la rezoluție FullHD, cu 30 de cadre pe secunda și e folosit de asemenea și la deblocarea facială, care este foarte, dar foarte rapidă. Îmi place că senzorul e poziționat în partea dreaptă sus a ecranului și nu încurcă mai deloc. Te înveți rapid cu el și după cateva ore sau zile, uiți complet de existența lui.

Ce nu mi-a plăcut la cameră

Focalizarea este bună si rapidă, dar daca vrei să faci poze macro ar fi bine să blochezi focalizarea pe manual, ori să încerci modul pro, altfel riști să o pierzi din când în când.
Dacă vrei sa dai zoom in-out ”ciupind” ecranul, o să cam ai parte de o încetinire, așa că te sfătuiesc să folosești micile tag-uri/buline existente pentru zoom sau să apeși pe o bulină până apare o mică rotiță pe ecran, din care poți schimba zoom-ul fără probleme.

Concluzie

Pe final, vreau să îți spun că pachetul de camere al lui Oppo Reno 3 Pro 5G este unul bun, pozele realizate fiind calitative, luminoase, rapide, iar cele macro..foarte bune!

Articole Asemanatoare

Unboxing și primele impresii – LG Velvet

Sunt ceva ani de când nu am mai testat un telefon de la LG, deci am zis că este o ocazie bună să văd ce telefoane mai produce această companie în 2020

Vrei televizor ?

Consumul de Netflix, HBO GO, Amazon Prime au adus televizorul intr-o noua era.

Cum instalezi noul iOS 14 pe iPhone-ul tau

IOS 14 reprezinta din punctul de vedere al celor de la Apple cea mai mare schimbare pe care au adus-o celebrului sistem de operare cu care functioneaza iPhone.

0 Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te

Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.

Follow

Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale. 

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul