Cinci lucruri care iti protejeaza telefonul mobil de ochii curiosilor

Written by Laurentiu Matache

June 2, 2020

Cinci lucruri care iti protejeaza telefonul mobil de ochii curiosilor.

Ti s-a intamplat de multe ori sa te cheme cineva la birou si sa nu dai mare atentie smartphone-ului pe care il lasi nesupravegheat. Astfel datele importante pe care le salvezi pe telefonul mobil pot fi accesate cu usurinta de persoane necunoscute fara prea mari cunostinte de informatica.

Conectarea automata la puncte de acces Internet necriptate nu iti consuma doar bateria, ci inseama practic acordarea accesului oricui pe dispozitivul tau mobil.

Parolarea telefonului este una dintre cele mai simple si banale recomandari, dar care este adesea omisa de catre utilizatorii de dispozitive mobile. Utilizarea parolelor de tip pattern (trasarea unor linii pe ecran) ofera un bun nivel de siguranta, insa urmele pe care le lasa degetele pe ecran pot ajuta la aflarea parolei-pattern utilizate. O parola clasica, din cel putin 4 cifre, este cea mai buna varianta.

Atunci cand iti setezi o parola la telefon, dar il lasi neblocat pentru 15 minute pe birou poate fi imediat accesat de catre alt utlizator curios. Majoritatea dispozitivelor mobile iti permit sa alegi un interval de timp dupa care dispozitivul sa se blocheze automat. Foloseste aceasta optiune pentru un interval care ti se pare tie convenabil, dar mai mic de 2 minute.

Multe aplicatii solicita mai mult decat permisiunile de baza. De exemplu, poti sa fii sigur ca o aplicatie de SMS va trimite si receptiona SMS-uri la fel cum o aplicatie care te ajuta sa gasesti cel mai bun traseu pe sosea iti va solicita pozitia prin GPS. Totusi, aplicatiile care iti solicita de exemplu acces la lista ta de contacte sau iti solicita parola de email ar trebui tratate cu mai multa grija.

Conectarea automata la puncte de acces Internet necriptate nu iti consuma doar bateria, ci inseama practic acordarea accesului oricui pe dispozitivul tau mobil.

Conectarea automata la Bluetooth lasa o usa deschisa pentru orice persoana interesata sa acceseze informatii private, liste de contacte, parole stocate etc. de pe dipozitivul tau mobil. Pentru a evita furtul de informatii, utilizeaza doar conexiuni Bluetooth despre care stii sigur ca sunt securizate.

Articole Asemanatoare

Unboxing și primele impresii – LG Velvet

Sunt ceva ani de când nu am mai testat un telefon de la LG, deci am zis că este o ocazie bună să văd ce telefoane mai produce această companie în 2020

Vrei televizor ?

Consumul de Netflix, HBO GO, Amazon Prime au adus televizorul intr-o noua era.

Review Camera Oppo Reno 3 Pro 5G

După cam 3 săptămâni de teste cu Oppo Reno 3 Pro 5G, prin programul Orange Smartphone Tester a venit rândul să vorbim despre camera foto sau mai bine zis, pachetul foto al acestui telefon.

Cum instalezi noul iOS 14 pe iPhone-ul tau

IOS 14 reprezinta din punctul de vedere al celor de la Apple cea mai mare schimbare pe care au adus-o celebrului sistem de operare cu care functioneaza iPhone.

0 Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te

Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.

Follow

Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale. 

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul